Κανονική προβολή MARC προβολή ISBD προβολή

Το καπλάνι της βιτρίνας : μυθιστόρημα /

by Ζέη, Άλκη.
Τύπος τεκμηρίου: materialTypeLabelBookΣειρά: Κατώφλι στον κόσμο (Κέδρος): Εκδότης: Αθήνα : Κέδρος, 1989, c1966, 1974, 1987Έκδοση: 31η έκδ.Περιγραφή: 182, [2] σ. : εικ. ; 21 εκ.ISBN: 9600400075.Θέμα: Νεοελληνική πεζογραφία -- ΜυθιστόρημαΠερίληψη: Η Μέλια και η Μυρτώ είναι δυο κοριτσάκια που ζουν το 1936 σ ένα νησί του Αιγαίου. Ο παππούς τους τους διηγιέται, αντί για παραμύθια, μύθους και θρύλους για τους αρχαίους Έλληνες. Ο ξάδερφός τους ο Νίκος, φοιτητής από την Αθήνα, τις μαγεύει με την ιστορία ενός τίγρη -το καπλάνι, όπως το λένε στο νησί- που βρίσκεται βαλσαμωμένο μέσα σε μια βιτρίνα στη μεγάλη σάλα του σπιτιού τους. Λίγο λίγο μπλέκονται στο παιχνίδι του καπλανιού της βιτρίνας μικροί και μεγάλοι ύστερα από κάτι που συνέβηκε μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού, στις αρχές του Αυγούστου.
Επισημειώσεις:
    μέσος όρος: 4.0 (1 ψήφοι)
Συλλογή Τοποθεσία Λογοτεχνική μορφή Ταξιθετικός αριθμός Αντίτυπο Κατάσταση Ημερομηνία επιστροφής
Συλλογή Βιβλιοθήκης Δημοτικού Συλλογή Βιβλιοθήκης Δημοτικού Βιβλιοθήκη Δημοτικού
Fiction 889.35 ΖΕΗ 1 Διαθέσιμο

Η Μέλια και η Μυρτώ είναι δυο κοριτσάκια που ζουν το 1936 σ ένα νησί του Αιγαίου. Ο παππούς τους τους διηγιέται, αντί για παραμύθια, μύθους και θρύλους για τους αρχαίους Έλληνες. Ο ξάδερφός τους ο Νίκος, φοιτητής από την Αθήνα, τις μαγεύει με την ιστορία ενός τίγρη -το καπλάνι, όπως το λένε στο νησί- που βρίσκεται βαλσαμωμένο μέσα σε μια βιτρίνα στη μεγάλη σάλα του σπιτιού τους. Λίγο λίγο μπλέκονται στο παιχνίδι του καπλανιού της βιτρίνας μικροί και μεγάλοι ύστερα από κάτι που συνέβηκε μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού, στις αρχές του Αυγούστου.

Σχόλιο από ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
18/05/2016

Αυτό το βιβλίο ήταν πολύ ενδιαφέρον διότι είχε πολύ μυστήριο και συγκίνηση. Θα το πρότεινα στους συμμαθητές μου να το διαβάσουν γιατί είναι μια αφορμή για νέο λεξιλόγιο!

Σχόλιο από ΣΟΦΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ
26/02/2015

Ήταν ένα πολύ ωραίο και εύκολο στην ανάγνωση βιβλίο. Στα περισσότερα σημεία είχε ενδιαφέρον, κάτι που πιστεύω είναι πολύ σημαντικό. Προσωπικά πιστεύω πως στην συγκεκριμένη ιστορία θα μπορούσε να υπάρχει περισσότερη δράση. Θα το πρότεινα όμως να το διαβάσουν και άλλα παιδιά της ηλικίας μου.

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας για να δημοσιεύσετε το σχόλιό σας.

Αρχική | Κανονισμός λειτουργίας | Συχνές ερωτήσεις | Χρήσιμοι σύνδεσμοι | Νέα βιβλία | Επικοινωνία
Βιβλιοθήκη Ελληνογερμανικής Αγωγής.